Peter Post, beheeradviseur Gemeente Almere, over DMi Infra & Green Report.

Gemeente Almere 

DMi: Sinds wanneer werkt de Gemeente Almere met DMi Infra & Green Report?
Peter Post: Als beheerders van het groen en civiel werken we sinds 2010 met Green Report. Daarvoor werkten mijn collega's van Stadsreiniging, ten behoeve van hun schoontaken al met het systeem.

DMi: Wat is de belangrijkste reden voor de gemeente om, in het lopende Monitoringsproject, voor DMi te kiezen?
Peter Post: Wij houden vooral van korte lijnen. Direct contact waarmee het samenspel tussen de wensen van de opdrachtgever en de praktijkervaring en visie van de leverancier leidt tot bruikbare resultaten.
Het is goed om een sparringpartner te hebben die je een stap verder helpt en kan overtuigen dat het ook anders kan.


Gemeente Almere Infra & Green Report
DMi: Welke voordelen biedt het systeem voor de Gemeente Almere?
Peter Post: Aanvankelijk gebruikten we Green Report voor beleidstoetsing. Nu benutten we nog op dezelfde dag de monitoringsgegevens voor correctieve aansturing in het dagelijks onderhoud.
De database is real time te volgen. Waar sprake is van een ernstige vervuiling of gebrek maakt de inspecteur een foto van de situatie. De foto is voor onze mensen in de uitvoering uitermate geschikt om de ernst van de beoordeling in te schatten en de maatregel te bepalen. Dit scheelt de uitvoering tijdswinst en voorkomt onnodige meldingen. De toezichthouder kan zien of zijn stadsdeel vandaag wordt gemeten en ontvangt een mailbericht als de meting voor zijn stadsdeel die dag is afgerond.
Waar we naar uitkijken is dat we de scoreresultaten op buurtniveau op de kaart gepresenteerd krijgen. Nu is dit nog op stadsdeelniveau ingedeeld. Dit zal ons helpen om een inzicht te krijgen in de relatie tussen technische onderhoudsprestatie, het gebruik en de beleving.


DMi: Heeft u bij het aanschaffen van Infra & Green Report gekeken naar duurzaamheid, kostenbesparing en gebruiksvriendelijkheid? En op welke manier(en) komt de applicatie van DMi de Gemeente Almere tegemoet in deze aspecten?
Peter Post: Uiteraard kijk je naar aspecten als kostenbesparing, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Al moet ik zeggen dat ik in relatie tot dit product geen voorstelling heb bij duurzaamheid.
In de eerste plaats is gebruiksvriendelijkheid en gebruikersgemak is een must. Iedereen binnen het bedrijf moet het kunnen benaderen zonder ingewikkelde toestanden over aantallen users en dergelijk administratief geneuzel. De veelzijdigheid van de databeheerpakketten is van belang omdat je de mensen niet wilt aandoen met verschillende beheerpakketten te moeten werken.

DMi:
Kunt u in een paar woorden uitleggen wat voor de Gemeente Almere het resultaat is van het werken met deze applicatie?
Peter Post: De real time beschikbaarheid van de data helpt ons om actuele beleidstoetsingsoverzichten te generen en zelfs in het dagelijks onderhoud bij te sturen op incidenten.

 

De Jong Beesd

De Jong is enthousiast

"Met Infra & Green Report zijn we volledig transparant naar onze opdrachtgevers toe," zegt Hans Nieuwenhuis.

"Sinds de invoering van de onderhoudsprestatiecontracten zijn we verplicht onze gegevens op een bepaalde manier te beheren, registreren en inzichtelijk te maken. Met Infra & Green Report is dat eenvoudig. Onze schouwers verzamelen alle benodigde gegevens en wij sturen op basis van die informatie en de analyses uit het systeem onze onderhoudsmensen aan. Daarbij kan de opdrachtgever direct online meekijken. En dat maakt het verschil. Voorheen zagen toezichthouders alleen de negatieve dingen, 'ze zijn er niet', of, 'dit is nog niet aangepakt', nu kunnen ze precies zien waar we wél zijn en wat we allemaal al gedaan hebben. Het is volledig transparant en wekt daarom vertrouwen bij de opdrachtgever die rustig achterover kan leunen met de zekerheid dat het werk door ons wordt gedaan."

DMi werkt verder samen met:

Diverse leveranciers van machines zoals Aebi Schmidt, Schuitemaker Machines, RAVO, Bekker Lagram en Koks. Onze datamining technologie wordt inmiddels gebruikt door vele gemeenten, provincies,  aannemers, waterschappen, Rijkswaterstaat en Schiphol Airport.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]